Bizony, ma már ez sem lehetetlen - bár lassan már semmi sem az - így a mobilról nyomtatás sem. Először a ThinPrint biztonságos nyomtatási rendszeréről olvastam, ami több hardveres és szoftveres komponensből épül fel (mindez a felhasználói hitelesítés végett szükséges).
Ebben az esetben a mobilon jelenik meg a nyomtatási sor.

Aztán olvastam a HP lehetőségeiről - itt elsősorban a fényképezős mobilok képeinek nyomtatásához készített szoftverről, ahol lehet például egy A4-es lapra négy fotót is nyomtatni (persze, előtte szerkeszteni is tudjuk fotóinkat). Ez a módszer természetesen bluetooth segítségével használható.

A legjobb azonban a Zink Imaging "zero ink" nevű technológiája, amihez nem szükséges szalag vagy toner - de még festékkazetta sem. Itt ugyanis festékkristályokat ágyaznak a hordozófelületbe, és a kristályokat melegítve a nyomtatófej az időtartam és a melegítés függvényében készíti el nekünk a kívánt nyomtatvány így, a toner és festékkazetta megléte nélkül.

A kinyomtatott kép pedig, bármilyen hihetetlenül is hangzik, a zsebünkben hordott mobiltelefonból érkezik meg kezünkbe.

Toner a zsebben, avagy a mobil polaroid

Úgy is mondhatnánk, itt a digitális polaroidok ideje! Ráadásul, amint azt a mellékelt kép is tanúsítja, a Polaroid kínálatában találhatunk is ilyen kütyüt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilguru.blog.hu/api/trackback/id/tr92875091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása